Statul cauta 20 de firme "maricele" care vor sa se dezvolte agresiv prin intermediul Bursei

Data publicarii: 16-02-2011 | Bursa


Reprezentantii Ministerului Economiei lucreaza in prezent la un proiect menit sa ajute IMM-urile care vor sa se dezvolte intr-un ritm mai alert si sa atraga finantare de pe Bursa. Proiectul consta in suportarea de catre stat a unei cote-parti din costurile necesare procesului de listare.

Proiectul ar putea fi pus in practica incepand de anul viitor, iar ajutorul nerambursabil din partea statului va fi de pana la 200.000 de euro in functie de dimensiunea companiei si a ofertei publice initiale.

"Este un proiect pe care am dori sa-l punem in practica.
Vrem sa gasim niste IMM-uri mai maricele, la limita a 50 mil. euro cifra de afaceri, care sa fie reprezentative pentru IMM-urile din Romania ca potential de dezvoltare si care sa se capitalizeze masiv prin intermediul bursei. De exemplu, la o valoare a capitalului atras de pe bursa de 7 - 10 mil. euro, toata bucataria interna a listarii are un cost de pana la 3,5%, undeva la 210.000 de euro. Din aceasta suma statul ar suporta o cota-parte, care in general este de 60%, iar restul de 40% sa fie acoperit de companie. Prin acest proiect vrem sa aratam ca statul sustine astfel de initiative", a explicat Cezar Iliu, consilier al Directiei Mediul de Afaceri din Ministerul Economiei in cadrul unei conferinte de presa organizata de Bursa de Valori Bucuresti.

El este si unul dintre initiatorii proiectului lansat recent de Guvern privind acordarea unui sprijin de pana la 10.000 de euro, bani nerambursabili, pentru tinerii care vor sa porneasca o afacere si a participat totodata la procesul de listare a Transelectrica la BVB.

 

citeste mai mult: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: